Een unieke burger die het beste van drie authentieke Belgische producten combineert, een recept van Keurslager De Meulder.
Zorgvuldig bereid buikspek van Keurslager De Meulder, de ambachtelijke garnaalkroketten van JEAN sur MER (ook verkrijgbaar bij Keurslager De Meulder) en de verrassende smaak van Elixir d’Anvers, allemaal samengebracht in één overheerlijke burger. Of je nu een stevige eetlust hebt of liever een lichte maaltijd wilt, deze burger is geschikt voor zowel diner als lunch. Als je de voorkeur geeft aan kleinere porties, kan je in plaats van 8 garnaalkroketten ook 8 halve garnaalkroketten gebruiken.
Boodschappenlijstje
- Voor 4 personen
- 8 garnaalkroketten van JEAN sur MER
- 4 volkoren pistolets of hamburgerbroodjes
- 4 plakken traag gegaard buikspek,
- van ongeveer 0,4 cm dik.
- 1 bakje tuinkers
- 1 bakje honingtomaatjes, 180 gram
- 2 stevige tomaten
- 1 rode ui
- goede boter
- mayonaise
- Elixir d’Anvers
- bakpapier
- Verwarm de oven op de grillstand, of tot minstens 250 graden.
- Haal de honingtomaatjes van hun stokjes en leg ze in een ovenschaaltje. Pof ze in de hete oven tot ze wat kleur krijgen en openbarsten. Laat uit de oven afkoelen.
- Frituur de garnaalkroketten 3 minuten op 175 graden.
- Snij de plakken buikspek in 2 en bak ze in de pan met wat boter tot ze aan beide kanten een mooi korstje hebben gekregen. Hou de pan met de vetstof bij.
- Snij de tomaten in schijfjes en zet opzij.
- Snij de rode ui in ringen en zet opzij.
- Mix 8 eetlepels mayonaise met de gepofte honingtomaatjes en een scheutje Elixir d’Anvers. Dit is onze cocktailsaus d’Anvers!
- Neem de pan van het buikspek en de garnaalkroketten en verhit op een middelmatig vuur. Knip een vierkantje bakpapier uit van een 15 op 15 cm. Zet een garnaalkroket rechtop in de pan, het bakpapiertje erop en duw met een spatel of een steelpannetje de garnaalkroket helemaal plat!
- Draai ze om zodat de platte kroket langs beide kanten een mooi korstje heeft.
- Nu gaan we de burgers opbouwen. Snij de pistolets in 2 en besmeer boven en onderkant met telkens 1 eetlepels cocktailsaus d’Anvers. Leg op de onderkant wat tuinkers. Hierop 1 platte kroket, daarop 2 lapjes buikspek en daarop opnieuw een platte kroket. Nu nog wat rode ui ringen en tomaatschijfjes en de burger kan toe.
* een servet is aangeraden!
SMAKELIJK!
Garnaalkroketten
100% zuiver op de graat – geen bewaarmiddelen