
Ontdek ons recept met rog en zilverui!
Boodschappenlijstje
- Ingrediënten voor 4
- VIS
- 4 rogvleugels van ca. 400 g
- 50 ml karnemelk
- 150 ml sap van een pot Amsterdamse uitjes
- 50 g boterolijfolie
- 20 verse zilveruitjes, gehalveerd
- 20 Amsterdamse uitjes, gehalveerd
- OLIE
- 2 mooie takken den of spar
- 250 ml zachte olijfolie
Bereiding
OLIE
Zet een kookpannetje op een laag vuur. Doe de olie ende takken den of spar samen in het pannetje. Laat een kwartiertje op het vuur. Houd goed in de gaten dat de naalden niet verbranden.
VIS
Meng de karnemelk met het sap van de Amsterdamse uitjes. Kruid de rogvleugel voldoende met peper en zout aan beide zijden.
Neem een grote pan waar de vis volledig in past. Zet de pan op een middelmatig vuur en voeg 50 g boter en een scheut olijfolie toe. Leg de rog in de wit bruisende boter en bak krokant bruin aan beide kanten (wees geduldig!).
Wanneer de rog aan een zijde klaar is en je hem omdraait, voeg je 40 halve gepelde zilveruitjes toe aande pan. Laat doorbakken tot de vis volledig gaar is. Haal de vis uit de pan en laat rusten.
Tip: als de boter te snel bruint, voeg je een klein beetje koude boter toe. Bak de zilveruitjes verder op en blus met het karnemelk-sapmengsel. Voeg de 40 halve Amsterdamse uitjes toe en laat het geheel doorkoken tot je binding krijgt.
Presentatie
Verdeel de vis over 4 borden. Wees gul met je saus. Lekker met geprakte aardappel.