Chef Stijn Bauwens van Bistro De Kruidenmolen in Klemskerke proefde voor Gazet van Antwerpen 10 garnaalkroketten uit de supermarkt. De garnaalkroket van JEAN sur MER met duurzame grijze noordzeegarnalen (40%) kwam als tweede beste uit de test, een gedeelde plaats met Lidl.
8 op 10
Dit was de beoordeling die onze kroket kreeg:
De kroket werd gefrituurd. “Ziet er artisanaler uit, alsof de kroket met de is hand gerold. Gepaneerd met panko, Japans broodkruim. Mooi van kleur. Na het bakken is het korstje heel mooi, voor mij is dit visueel de mooiste. De vulling is wat aan de bleke kant. Wel goede hoeveelheid garnalen. Structuur, vulling en korst zijn prima. De smaak is vrij zacht, beetje neutraal, weinig bisque, maar wel lekker.”
8/10
Onze duurzame garnaalkroket is te vinden bij Spar, alvo en Bioplanet en tijdens de eindejaarsperiode bij Delhaize.