Van de meer dan vierhonderd haaiensoorten zijn er slechts vijf gevaarlijk voor de mens. De hondshaai doet gelukkig geen vlieg kwaad en is met zijn stevige en graatloze vlees dat boordevol smaak zit een favoriet van veel chefs.
Probeer dit receptje met champignons eens uit, wedden dat je zal scoren? Onderaan vind je een boodschappenlijstje voor 4 personen en de bereidingswijze.
Boodschappenlijstje
- Voor 4 personen
- 600 g schoongemaakte hondshaai (in plakken van ongeveer 1 centimeter dik)
- handjevol gedroogde shiitake
- 100 ml sojasaus
- 20 ml vissaus
- 10 g fijngesneden koriander
- 1 fijngesneden chilipeper
- 100 ml water
- 4 witte champignons in schijfjes
- 1 komkommer
- 8 el hoisin
Bereiding
Week de shiitake gedurende 1 uur in koud water. Snijd ze daarna in schijfjes. Meng de sojasaus en de vissaus met de koriander en de chili en voeg het water toe. Marineer hierin de champignons. Snijd de komkommer door, verwijder de zaadlijst en snij in reepjes. Doe olie in een hete wok en bak de hondshaai krokant. Voeg daarna de komkommer en de uitgelekte shiitake toe. Blus af met de hoisin en roer.
Presentatie
Serveer in een diep bord met de shiitake en een beetje van het sap. Werk af met gemarineerde champignonschijfjes. Serveer er gebakken rijst bij en smullen maar!
Je kan als vervanging van hondshaai ook paling of zeewolf gebruiken. In onze viswinkel JEAN sur MER The Shop in Brasschaat (Donksesteenweg 212) helpen we je met veel plezier verder!