SPAR stapte enkele jaren geleden mee aan boord bij onze vissers om het verhaal over onze garnalen en kroketten te brengen. “JEAN sur MER staat voor duurzame, verse visproducten met MSC-label. Hun garnalen worden dichtbij huis gepeld en hun garnaalkroketten bestaan enkel uit pure producten: geen smaakversterkers, bewaarmiddelen of kunstmatige aroma’s. Dat maakt het een unieke kroket, zowel qua productie als smaak.”
Spar brengt ook een leuk receptje uit met onze garnaalkroketten. Zo ga je te werk:
Boodschappenlijstje
- Voor 8 personen
- 8 JEAN sur MER garnaalkrokketten
- 1 stronk witlof
- Rucola
- ROUILLE:
- 1 eidooier
- 1 kl mosterd
- 1 teentje look
- 2 dl olijfolie
- 1 kl tomatenpuree
- paprikapoeder
Bereiding
Rouille: Meng voorzichtig de eidooier, mosterd en azijn, terwijl je geleidelijk de olijfolie toevoegt. Breng op smaak met zout en peper naar wens.
Pel het teentje knoflook en plet het in de mayonaise.
Breng op smaak door een vleugje paprikapoeder en tomatenpuree toe te voegen.
Bak de diepgevroren garnaalkroketten 6 tot 7 minuten op 170°C.
Scheid de witlofstronk in bladeren en leg 2 bladeren op elk bord. Strooi er wat rucola overheen.
Laat de garnaalkroketten kort uitlekken en leg ze op het bord. Werk af met een lepel rouille.
Garnaalkroketten
100% zuiver op de graat – geen bewaarmiddelen